на живо

Катрин Тасева игра за последно пред родна публика (ВИДЕО)

Грацията ще прекрати кариерата си след олимпийските игри

Катрин Тасева игра за последно пред родна публика (ВИДЕО)

Катрин Тасева изигра последното си европейско първенство. След олимпийските игри в Токио тя ще прекрати състезателната си кариера.

На финалите на отделните уреди днес тя се нареди пета на бухалки и на лента, шеста на обръч и седма на топка.

"Смятам, че направих наистина едно много силно състезание, много бях смела, много добра тренировка за олимпийските игри. Показах една много добра форма и че мога да се боря за медали. Конкуренцията не ме изненада с нищо, всички са в много добра форма, изключително впечатлена съм от гимнастичките на Беларус. Респект към Харнаско, която след толкова тежка травма се възстанови, направи толкова силни състезания и играе по този начин. Наистина конкуренцията е убийствена, но ние се борим и мисля, че имаме реални шансове", каза Тасева.

Снимка: Ладислав Цветков

На финалите гимнастичките имаха право да изберат свои любими песни, с които да поздравят феновете в залата.

"Имахме право на избор да изберем тези песни за финалите. Избрах четири български песни, всяка една свързвам с много лични и емоционални за мен моменти. Беше хубаво, беше много хубаво за последно да изляза пред родна публика. Най-емоционални за мен бяха финалите, просто много беше хубаво", добави грацията.

"Сега забравяме това, което се е случило тук - то вече е минало, продължаваме с нови сили. Следващата седмица продължаваме с подготовката за олимпиадата, остана много малко време. Имаме едно състезание в Москва, не съм сигурна дали ще участваме в Минск. Заминаваме по-рано за Токио, там ще имаме лагер и общо взето предстоят два тежки месеца", каза още Катрин Тасева.