на живо

Каубои, латино танци и първа победа за "Отборa на надеждата" (ВИДЕО)

Тимът ни стартира с 10:0 срещу Германия

Българският "Отбор на надеждата" започна изключително успешно участието си на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити. Националите победиха последователно Хърватия с 15:4 в приятелска среща и Германия с 10:0 в първия си официален мач от турнира.

Пет от попаденията в мача отбеляза Трайчо Методиев, който беше част и от отбора, спечелил бронзовите медали на световното първенство за деца в неравностойно положение, състояло се в София през август. По две попадения реализираха Асен Йорданов и Стефан Стефанов. Десетото попадение във вратата на Бундестима вкара капитанът Коце Ангелов.

Снимка: Facebook

Преди първата си официална среща от световното, българският отбор участва на официалното представяне на всички страни. Развявайки гордо българското знаме, фразата "Сърце, душа за България" оглуши един от големите площади в Мексико. По-късно последва откриване, в което присъстваха характерни демонстрации от мексиканската култура.

Снимка: Facebook

Българският тим ще изиграе останалите си три двубоя от група Н днес. Националите ще срещнат последователно съставите на Норвегия, Южна Корея и Чили. Класиране на едно от първите две места в групата ще осигури на българите преодолими съперници за втората групова фаза. Именно това ще им отвори възможност за класиране в топ 8 на форума.