на живо

Казийски срещу Скримов в българското дерби на кръга в Италия

Гледайте 3 срещи от италианското волейболно първенство в каналите на bTV Media Group

Казийски срещу Скримов в българското дерби на кръга в Италия

Уикендът е времето на атрактивния волейбол от Италия в българския ефир! Матей Казийски, Цветан Соколов, Виктор Йосифов и Тодор Скримов продължават традицията в едно от най-силните първенства в света да има родни представители, които да играят на космическо ниво!

Снимка: legavolley.it

И тази седмица пряко по RING и онлайн на сайта btvnovinite.bg италианският волейбол ще бъде сервиран в тройна порция. В събота "Перуджа" излиза срещу "Падуа", а в неделя двата сблъсъка от Апенините са "Сиена" - "Модена" и българското дерби между "Верона" с Матей Казийски и "Вибо Валентия", където се подвизава Тодор Скримов.

Снимка: legavolley.it

В събота от 19:00 ч. пряко по RING "Перуджа" със своята "дяволска блокада" ще се постарае да постигна максимално бърза победа като домакин. Повече от два месеца Вилфредо Леон и съотборниците му нямат загуба в мачове от всички турнири. Волейболистите на Лоренцо Бернарди с всеки следващ кръг се приближават към заветната си цел - първо място в редовния сезон на първенството. До плейофите остават още 3 срещи, първата от които е срещу тима на "Падуа".

На пръв поглед гостите имат невъзможната мисия да победят миналогодишните шампиони. В последния кръг тимът на "Падуа" показа, че не бива да бъде подценяван, след като се поздрави с успеха срещу "Верона". Отборът се намира в добра форма и има 3 победи от последните 4 срещи на италианското първенство.

Опонентът на "Перуджа" има и солидна причина да се бори до последно във всеки един от оставащите мачове!Тимът е на 7-а позиция, като 2 точки делят отбора от 6-ия и 8-ия. Ново чудо, този път на "Пала Бартон", може да подари на "Падуа" стъпка нагоре в класирането.

В неделя от 19:00 ч. отново по RING "Сиена" ще продължи да се бори за запазването на елитния си статут в мача срещу "Модена". Домакините изиграха тежък петгеймов двубой в изминалия кръг, но в крайна сметка загубиха от "Кастелана". У дома "Сиена" за последно се зарадва на успех през декември, а разликата от цели 5 точки от "Вибо Валентия" и 12-ата позиция звучи обезпокоително.

Снимка: legavolley.it

"Модена" на четвъртфиналния плейоф със сигурност ще срещне "Милано". Големият въпрос пред Иван Зайцев и компания е дали тимът ще остане на четвъртата позиция, с която да има домакинско предимство в последната среща от серията, ако се достигне до решителен сблъсък. За да постигне това, отборът на Хулио Веласко се нуждае не само от 3 успеха, но и от победи с 3:0 или 3:1 гейма. Първата от трите победи трябва да дойде в неделното гостуване на "Сиена".

По същото време, но на сайта btvnovinite.bg безплатно и без регистрация ще можете да гледате любопитния български сблъсък между "Калцедония" Верона, където основна фигура е Матей Казийски, и "Вибо Валентия", където се изявява Тодор Скримов.

Снимка: legavolley.it

Промяната в "Калцедония Верона" с привличането на Императора е факт, въпреки че в последните две срещи отборът допусна тежки поражения. Българинът беше избран за играч на месец февруари в първенството, като ще получи наградата си минути преди началото на срещата.

На "Калцедония" Верона е нужно да докаже своите сериозни амбиции с успех в неделя вечер. 6-ата позиция е поставена под сериозна заплаха, а свличането по-надолу в класирането би означавало, че Матей Казийски ще трябва още на четвъртфиналите да се противопостави на някой от топ отборите в първенството.

Снимка: legavolley.it

"Вибо Валентия" все още е под заплахата да загуби елитното си място. Колкото и непосилна да бъде задачата на тима, той спешно се нуждае от точки в първенството, дори и срещу тимове, които се намират доста по-напред в класирането. Отборът разчита на страховития начален удар на Тодор Скримов, който има на сметката си 41 аса и се намира в челната петица по този показател в шампионата.

Ще подпали ли ръцете на посрещачите Тодор Скримов или Матей Казийски ще поведе отбора си към нов успех?

Отговорът - само в каналите на bTV Media Group!