на живо

Кей Нишикори пропуска турнир след загубата от Григор Димитров

Японецът няма да участва в надпреварата в Сидни

Getty Images

Съперникът на Григор Димитров във финала на турнира в Бризбейн, японецът Кей Нишикори, е получил трайна контузия в бедрото в двубоя между двамата, съобщи „Ройтерс”.

Това е причината световният номер 5 да пропусне турнира в Сидни от 8 до 14 януари. Нишикори е решил да не предприема излишни рискове.

Снимка: Getty Images

След втория сет от финала в Бризбейн японецът поиска прекъсване, за да може лекар да прегледа крака му. Впоследствие Нишикори загуби третата част и мача. Това е първо негово поражение в двубой срещу Димитров.

„Контузих бедрото си по време на финала. Не е толкова зле, но явно ще трябва да почивам известно време. Беше тежък турнир, в който участваха пет тенисисти от топ 10. На финала срещнах Димитров в тежък мач. Хвърлих много енергия”, заяви вицешампионът от Откритото първенство на САЩ през 2014 г.

27-годишният Нишикори се надява да е здрав за Откритото първенство на Австралия, което започва на 16 януари в Мелбърн. През миналата година японецът отпадна на четвъртфинал в надпреварата след загуба от Новак Джокович.