на живо

Кирил Десподов: Христо Стоичков ми посочи пътя (ВИДЕО)

"Младите да не ме гледат, а да бъдат себе си", съветва Футболист номер 1 на България

Кирил Десподов: Христо Стоичков ми посочи пътя (ВИДЕО)

Легендарният Христо Стоичков е предопределил пътя на Кирил Десподов - момче, което дебютира на 15 години и 6 месеца в професионалния футбол с екипа на "Литекс" през 2012 г. и спечели наградата Футболист на годината за 2018 г.

"Христо Стоичков дойде да ме гледа на един мач с юношите за финала на Купата на България срещу "Черно море". Отбелязах два гола, победихме с 2:1, взехме Купата, дойде и ми каза: "От утре ти идваш на тренировка с мъжкия отбор". 15-20 дни след това направих дебют срещу "Кариана". На 15 години и 6 месеца. Играх 20 минути. Не знаех къде се намирам", спомни си Десподов по време на гостуването си в предаването "Тази сутрин".

Снимка: Lap.bg

"Стоичков е един мотиватор. Седиш и го гледаш в очите и не знаеш какво да кажеш, защото този човек всява много голям респект в теб. Той е много важен човек в моя живот, защото ми даде пътя", не крие възхищението си от Камата звездата на ЦСКА.

На 22 години Десподов притежава най-ценния индивидуален трофей в българския футбол. Той съзнава отговорността, която идва с наградата и това, че се е превърнал в идол на младите футболисти.

"Ако бях спечелил наградата преди 1 година, щях да се главозамая. Сега съм по-улегнал и няма как да ми пречи това нещо. Имам доста мачове зад гърба си на тази възраст. Гледам по-сериозно на нещата от преди. Тази награда носи доста отговорност. В България има страшно много таланти, на които трябва само да им се даде шанс. Доста деца ме харесват, опитват се да ми подражават. Съветвам ги да не гледат мен или друг, а да бъдат себе си", заяви той.

Снимка: Lap.bg

Неотлъчно до Десподов са брат му, майка му и приятелката му, които са и най-големите му критици. 

"Не е тайна за никой, че мисля за трансфер. Няма да ми спадне формата и да играя зле за ЦСКА, ако не ме продадат. Вътрешно много силно се надявам да ме продадат, защото мислят, че сега е моментът и ми е време да ходя да се развивам. Харесвам много италианския футбол, но съм професионалист и трябва да се адаптирам навсякъде.", сподели още той.