на живо

Кирил Десподов отива в Серия "А" до часове

"Каляри" е най-близо до подписа на Футболист номер 1 на България

Lap.bg

Кирил Десподов ще бъде продаден на отбора, играещ в италианската Серия "А" - "Каляри", а трансферът ще стане факт до часове. Това твърдят медиите в Италия. 

Двата клуба вече са договорили всички условия по трансфера и остава само Футболист номер 1 на България за 2018 г. да се разбере за личните си претенции, твърди "Скай Италия".

Десподов бе следен от няколко клуба, сред които "Кардиф", "Астън Вила" и "Мидълзбро". Турският "Фенербахче" също беше сред вариантите. Заговори се за интерес и от италианския гранд "Милан", както и от отбори от Белгия и Холандия.

Ръководството на "червените" пък обяви, че няма да продава нападателя си на всяка цена. През настоящия сезон 23-годишният Десподов изигра 20 мача за ЦСКА, в които вкара 9 гола.

"Каляри" е на незавидната 14-а позиция в Серия "А". Тимът не е в зоната на изпадащите, но е далеч от грандовете в Италия. 

Точната трансферна сума за Десподов не е дискутирана официално от ръководството на ЦСКА. Според запознати "Каляри" ще плати за услугите му около 2 млн. евро.