на живо

Кириос победи Димитров за по-малко от час

Днес ще бъде теглен жребият за "Аустрелиън Оупън"

Getty Images

Григор Димитров загуба последната си среща преди началото на Откритото първенство на Австралия. Ник Кириос победи първата ни ракета с 6:4, 6:2 на демонстративния турнир "Kуйон Класик", а мачът продължи 58 минути.

Хасковлията показа стабилна игра само до средата на първия сет, но след това не бе никак убедителен и съперникът му напълно заслужено стигна до успеха. Това бе втора загуба за Димитров от австралиеца в 5 срещи помежду им.

По-късно днес ще стане ясно срещу кого ще играе най-добрият ни тенисист в първия кръг в Мелбърн.

"Позагубих концентрацията си, когато бях пробит в първия сет. Ако не си взимаш подаванията срещу Ник, става трудно. Той сервира невероятно. Условията са трудни, но това е обстановката в момента. Остават няколко дни до "Аустрелиън Оупън" и е важно да се концентрираме върху правилните неща. Не идвам за първи път в Мелбърн и знам какво да очаквам по отношение на условията", каза Димитров след мача.

Първият сет започна напълно равностойно. Всеки от двамата печелеше без особени затруднения своето подаване и нямаше точки за в първите осем гейма до 4:4.

Деветият гейм обаче не се разви никак добре за Григор. Българинът загуби първите три точки при своето подаване и се стигна до 0:40 и три възможности за пробив за Кириос. Гришо успя да спаси първите две от тях, но след това при 30:40 той не вкара първия си сервис и австралиецът се възползва, за да направи първия пробив в мача.

След това представителят на домакините спечели набързо и своето подаване и спечели сета с 6:4.

Вторият сет бе доста по-различен. Още в третия гейм Кириос стигна до шанс да пробие и веднага се възползва от него.

Димитров получи шанс да върне брейка още в следващия гейм, когато Кириос допусна изоставане с 0:40. Австралиецът обаче спаси и трите точки за пробив, последната с ас. След това Гришо имаше още две възможности за пробив, но не се възползва и от тях и загуби гейма.

Последва нов слаб сервис гейм за Димитров, който не спечели нито една точка и го загуби на нула, а след това и Кириос взе и своето подаване, за да поведе с 5:1.

Гришо успя да направи загубата си малко по-почетна, печелейки следващото си подаване, но в крайна сметка австралиецът не допусна да се стигне до обрат и затвори мача с 6:2.