на живо

Киров: Евротурнирите са романтика. Време е да се върнем в нашата действителност (ВИДЕО)

С Неделев можехме да постигнем по-добър резултат, убедени са в щаба на "канарчетата"

Киров: Евротурнирите са романтика. Време е да се върнем в нашата действителност (ВИДЕО)

"Ботев" Пловдив се завърна в България след отпадането си от португалския "Маритимо" в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Късно снощи "жълто-черните" отстъпиха с 0:2 в реванша на остров Мадейра и по този начин сложиха край на мечтите си за влизане в групите на втория по сила европейски клубен турнир.

Според старши треньора на "канарчетата" Николай Киров вторият гол е решил изхода от двубоя. Той заяви, че отборът е натрупал ценен опит и вече ще се съсредоточи към представянето си в местното първенство.

"Малко не ни достигна и в двата двубоя. "Ботев" не продължи напред, защото не успя да отбележи попадения, а това е най-важното във футбола. Получихме голове от ситуации, които не предвещаваха гол в нашата врата. И ние имахме възможност да отбележим, но когато не си вкарал няма как да продължиш. Не дузпата, а втория гол бе разковничето в мача. Надявам се този опит да ни даде самочувствие и в местното първенство. Трябва по най-бързия начин да се отърсим от евротурнирите, защото те са едно романтично, хубаво преживяване и да се върнем в нашата действителност", каза Киров.

Капитанът на пловдивчани Лъчезар Балтанов бе категоричен, че отсъствието на Тодор Неделев е повлияло върху играта на тима.

"Много труден двубой срещу сериозен съперник. Явно още сме зелени, лиспва ни опитът в тези турнири. Играхме шест мача в Европа. Можем да бъде доволни от представянето си. Неделев е един от на-добрите футболисти в България, той има голямо влияние върху играта на нашия отбор. С негова помощ можехме да успеем да постигнем добър резултат, който да ни помогне да се класираме. Трябва да се концентрираме и да започнем вече да побеждаваме и в България", каза юношата на "Левски".

"Това беше едно прекрасно лято за нас. Опитът, който натрупахме, може само да ни се отрази положително в първенството", добави Балтанов.

Президентът на "канарчетата" Ангел Палийски поздрави момчетата за представянето и заяви, че отборът на "Ботев" се е представил най-достойно от всички български евроучастници.

"Момчетата се представиха изключително достойно. Имаше моменти, в които отстъпвахме. Шансът не беше на наша страна. Знаехме, че ще имаме положения, трябваше да си ги реализираме", каза Палийски.

Играчите на "жълто-черните" ще получат кратка почивка, след което ще се съсредоточат към мача за Суперкупата на България срещу "Лудогорец". Срещата е на 9 август на стадион "Лазур" в Бургас.