на живо

Кирьос, Джокович и Карлович с победи на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал

Напред продължава и миналогодишният финалист - Васек Поспишил

Getty Images

Ник Кирьос заяви, че Лейтън Хюит е негов тенис консултант, но не и треньор. Въпреки всичко на Кирьос му беше приятно бившият №1 в света и негов сънародник да изгледа победата му над Фернандо Вердаско с 6-3, 4-6, 6-4 във вторник вечерта.

„Той определено не е мой треньор, нека изясним това, но ми помага страшно много в някои аспекти на играта, което е наистина добре. Той отделя време от своята собствена кариера и от семейството си, за да бъде с мене и да ми помага. Хубаво е да имаш човек до себе си, на когото можеш да се довериш и който да те води в правилната посока”, каза Кирьос.

34-годишният Хюит основно участва в двойковите турнири напоследък, но изглежда, че в бъдеще ще бъде треньор. Кирьос, №41 в ранглистата, го нарича свой приятел и се надява някой ден Лейтън да бъде капитан на австралийския отбор за Купа Дейвис.

20-годишният Кирьос трябваше да хвърли доста усилия преди да пребори испанския левичар Вердаско, който е на 31.

„Доволен съм от това, че измъкнах победата”, сподели Ник, който не е играл от четвъртфинала за Купа Дейвис през юли месец и не е участвал на турнир от Уимбълдън насам.

В следващия си мач младият австралиец ще се изправи срещу третия поставен Стан Вавринка, от когото по-рано тази година загуби единствения мач помежду им на трева.

„Той играе невероятен тенис. Притежава всичко: сервис, форхенд, бекхенд, а на всичкото отгоре е и страхотен атлет. Трябва да сервирам добре. Ако сервирам добре, много малко хора могат да ми се противопоставят. Нуждая се от това аз да държа контрол над мача”, разкри очакванията си за срещата австралиецът.

Топ поставеният Новак Джокович от Сърбия спечели мача си от втори кръг срещу бразилеца Томас Белучи с 6-3,7-6(4) и по този начин записа своята победа №250 в турнирите от сериите Мастърс. Джокович е триумфирал в тази надпревара през 2007, 2011 и 2012 година.

Защитаващият титлата си шампион Джо-Уилфред Цонга, поставен под №10 в основната схема, се класира за втори кръг след чиста, двусетова победа с 6-4,6-4 на хърватина Борна Чорич. Следващият му опонент е Роберто Баутиста-Агут, който надигра Янко Типсаревич с 6-3,6-4.

Канадецът Васек Поспишил, полуфиналист на турнира от 2013 година, премина през Йен-Сун Лу с 6-4,6-3.

Сънародникът му Милош Раонич отпадна още във втори кръг. В първия си мач след контузията осмият поставен Раонич загуби с 6-7(1),6-7(1) от най-високия тенисист в тура Иво Карлович от Хърватска.

Давид Гофен от Белгия се класира безпроблемно за втори кръг след категорична победа с 6-2, 6-2 над Стийв Джонсън, а в следващия кръг негов противник ще бъде американецът Сам Куери.