на живо

"Кишварда" представи Янис Карабельов

Българският национал подписа договор за 2 години и половина с унгарския тим

kisvardafc.hu

Унгарският елитен футболен тим "Кишварда" представи новото си попълнение - бившия капитан на "Славия" Янис Карабельов.

Той подписа договор с тима от централна Европа, след като контрактът му с "белите" изтече. 24-годишният Карабельов е юноша на "Славия", а в мъжкия тим играе от 2013 г. насам. През 2017 г. той беше пратен под наем в "Царско село".

Снимка: Lap.bg

Договорът на полузащитника с "Кишварда" е за 2 години и половина.

"Исках нови предизвикателства, да докажа себе си в по-силен шампионат. "Кишварда" изпълни моето желание. По време на преговорите успях да се убедя, че тимът ще оцени моите усилия и ще направи реалност плановете ми", заяви Карабельов, който има 138 мача за "Славия".

Снимка: Lap.bg

Той показа и познания за унгарския футбол. "Кишварда" е на 5-о място в класирането в страната, като изостава на 15 точки от лидера "Ференцварош".

"Със сигурност унгарското първенство е по-силно от българското. Знам, че спортът в Унгария се развива с помощта на държавата. Финансовото състояние на клубовете е стабилно, а междувременно се строят нови стадиони. Това ми гарантира, че ще съм на добро място за развитие".

Снимка: Lap.bg

Карабельов заяви, че ще пристигне в Унгария в първите дни на 2021 г. и веднага ще започне тренировки с новите си съотборници.

Целта му е да привлече вниманието на новия национален селекционер и по-често да попада в състава на "лъвовете".