на живо

Китният "Людски врът" приема "Левски" в Словения

"Сините" запалянковци ще се настанят на северната трибуна

Повече от хиляда фенове ще подкрепят отбора на "Левски" в първия мач на тима срещу "Марибор" от втория предварителен кръг на турнира "Лига Европа". Мачът ще бъде излъчен пряко по bTV Action утре (14.07) от 20:00 ч.

Сините стартират първата си еврокампания от 3 години насам на китния стадион "Людски врът" в Марибор. Съоръжението се с капацитет 12 702 души.

800 български фенове ще заемат местата си в част от северната трибуна на стадиона. Други 200 запалянковци ще изгледат срещата от централния сектор.

Именно над него се издига впечатляваща бетонна арка с височина 129,8 м.

Очакванията на домакините от "Марибор" за мача с "Левски" са на стадиона да присъстват около 10 000 зрители. Феновете на "виолетовите" са известни със своята огромна любов и безрезервна подкрепа към тима. Със сигурност тя ще окаже влияние по време на срещата.

Снимка: Никола Кацаров

Словенците обаче очакват същите условия и за реванша в София след седмица. От ръководството на клуба заявиха, че са наясно с подкрепата на българската агитка.

"Людски врът" е компактен стадион, покрит изцяло с козирка. Трибуните на съоръжението са в непосредствена близост до терена.

Снимка: Никола Кацаров

За последно стадионът е реновиран през 2008 г., като ремонтът е извършен изцяло с пари от еврофондове.

По-късно днес футболистите на "Левски" ще направят първа тренировка. Очаква се те да излязат на терена около 20:00 ч. българско време, а заниманието да е съпътствано от валежи. Очаква се по време на утрешната среща също да вали.

Снимка: Никола Кацаров

В "Левски" са оптимисти за мача, като си припомнят, че през сезон 2005/2006 г. започнаха кампанията си в "Лига Европа" срещу друг словенски отбор - "Публикум" (Целе), а в последствие достигнаха до четвъртфиналите на турнира, където изгубиха от Шалке.

Въпреки това статистиката не е на страната на "сините". Те нямат победа в трите си мача на словенска земя.

Двубоят "Левски"  -"Марибор" гледайте утре (14.07) от 20:00 ч. по bTV Action.

Реваншът между двата тима е седмица по-късно в София и ще бъде излъчен пряко по bTV.