на живо

Класическа "Барселона" превзе "Бернабеу" и влезе в историята (ВИДЕО)

Каталунците на финал в Купата на краля за шеста поредна година

Getty Images

"Барселона" срази големия си съперник "Реал" Мадрид с класическото 3:0 като гост в реванша от полуфиналите на турнира за Купата на краля. Така, след общ резултат 4:1 (1:1 на "Камп Ноу"), каталунците ще спорят за трофея за шеста поредна година, което е рекорд в надпреварата.

Ел Класико в полуфиналите имаше за осми път в историята на турнира, като вече и двата тима са продължавали напред по четири пъти. "Реал" бе излизал краен победител от последните две такива дербита.

На финала "блаугранас", които имат рекордните 30 трофея от турнира за Купата на краля, ще се изправят срещу победителя от сблъсъка "Валенсия" - "Бетис" (утре от 22 ч. по RING). Арена на двубоя ще бъде "Бенито Виямарин" в Севиля.

Срещата на "Сантяго Бернабеу" в испанската столица започна с по-активни действия от страна на гостите. Още в 8' след многоходова акция на "Барса", започната от Меси, топката попадна в краката на Сержи Роберто, но отбраната на домакините се справи.

Впоследствие "Реал" взе инициативата и създаде няколко добри положения до края на първата част, пропуски обаче направиха Лукас Васкес, Карим Бензема и на три пъти Винисиус. В 37' вратарят Тер Стеген направи великолепно спасяване при шут на Бензема от близка дистанция.

Така на почивката резултатът бе равен - 0:0. През втората част отборът на "Барселона" излезе преобразен и поведе в 50', когато Луис Суарес отбеляза след страхотен пробив на Усман Дембеле. Интересното е, че голът всъщност бе първият точен удар за гостите до този момент.

Снимка: Getty Images

"Реал" опита да отговори и в 66' младият Винисиус финтира двама защитници на "блаугранас", но стреля покрай вратата. Малко по-късно "Барселона" стигна до второ попадение, като в основата му отново бе Дембеле. Французинът проби по десния фланг и центрира остро в наказателното поле, а в опита си да изчисти неговият сънародник Рафаел Варан си отбеляза автогол.

"Кралския клуб" капитулира и в 73' Каземиро повали Луис Суарес в наказателното поле. Уругваецът не сбърка от бялата точка, затвърждавайки репутацията си на кошмар за "Белия балет", срещу който има вече 11 гола в последните 13 Ел Класико.

Снимка: Getty Images

Така "Реал" Мадрид отпада на крачка от финал за Купата на краля, а тимът на "Барселона" остава големият фаворит. През уикенда "Лос Меренгес" ще получат шанс да си отмъстят. Тогава двата гранда на испанския футбол ще се сблъскат отново, този път в среща от Примера дивисион. Шампионите от Каталуния са начело, а "кралския клуб" заема третата позиция, на 9 точки от върха.

Стартови състави

"Реал" Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Регилон; Модрич, Каземиро, Кроос; Васкес, Бензема, Винисиус

"Барселона": Тер Стеген; Семедо, Пике, Лангле, Алба; Сержи Роберто, Бускетс, Ракитич; Меси, Суарес, Дембеле