на живо

Класическа Колумбия остава в играта, поляците дружно стягат багажа (ГАЛЕРИЯ)

Фалкао и компания разбиха Полша с 3:0

Колумбия победи Полша с класическото 3:0 в двубой от група "H" на световното първенство в Русия.

Така "лос кафетерос" записаха първи успех на мондиала и съхраниха шансовете си за продължаване към осминафиналите. Тимът на Хосе Пекерман е трети с актив от 3 точки, една по малко от лидерите Япония и Сенегал. Полша пък остава на дъното с нулев актив и отпада от турнира.

Снимка: Getty Images

Тази вечер, в Казан, Колумбия доминираше през по-голяма част от срещата, но поведе чак в 40-ата минута. След продължително разиграване на "лос кафетерос" топката стигна до Хамес Родригес, който центрира към непокрития Йери Мина и защитникът на "Барселона" се разписа с глава за 1:0.

Поляците се посъбудиха след почивката и създадоха няколко голови възможности. Най-добрата от тях пропусна Левандовски. В 58-ата минута той овладя отлично пас от над 60 метра и се озова сам срещу вратаря Оспина, но последният спаси.

Снимка: Getty Images

Стигна се до 70-ата минута, когато колумбийците удвоиха преднината си чрез Радамел Фалкао, който бе изведен и не сбърка - 2:0.

Пет минути след това играчите на Хосе Пекерман оформиха класическия успех. Куадрадо се измъкна очи в очи със стража Шчесни и ознаменува силната си игра с попадение - 3:0.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

stat1

Тагове:

световно 2018