на живо

Кличко: Мач с Джошуа пред 80 000? Страхотно!

Отдавна не съм се боксирал, не искам да оставам пасивен, призна украинецът

Владимир Кличко няма търпение да се изправи срещу Антъни Джошуа. Мениджърите на двамата вече преговарят за дългоочаквания сблъсък, като работният вариант е 29 април догодина на стадион "Уембли" в Лондон. Тази събота Джошуа трябва да защити световната си титла във версия Международна боксова федерация срещу Ерик Молина в събота в Манчестър.

Според специалистите британецът ще спечели безпроблемно и отсега е насочил вниманието си към сблъсъка с украинеца. Миналата година Кличко допусна първа загуба от 11 години - срещу Тайсън Фюри, който обаче по-късно оваканти поясите заради положителна проба за кокаин.

"Ще бъде страхотно да се качим на ринга пред 80 000 зрители на "Уембли" - коментира Владимир пред Sky Sports. - Досега съм се боксирал седем пъти на стадиони. Най-големият от тях бе в Гелзенкирхен, който е с капацитет 61 000 души. Така че сега ще имам ъпгрейд, което е супер".

Кличко е изиграл само един двубой на територията на Великобритания - победата над Монте Барет в Лондон през 2000 г. "Оттогава не съм се качвал на ринга на Острова, така че вече е време. Не ми се иска да оставам пасивен твърде дълго. Мисля, че 29 април е перфектна дата".

Ако срещата бъде окончателно договорена, това означава, че Кубрат Пулев ще трябва да почака за нова атака на някоя от световните титли. С успеха си над Самуел Питър за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация той се превърна в претендент на Международната боксова федерация.