на живо

Клоп: Моят Ливърпул ще бъде много емоционален, много бърз и много силен

Германецът отново ще работи с дългогодишния си помощник Желко Бувац

Getty Images

Новият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че тимът му ще бъде емоционален, бърз и силен.

В първото си интервю пред клубния сайт на 18-кратните шампиони на Англия Клоп заяви, че няма търпение да започне да работи. "В Ливърпул има куп талантливи играчи, а отборът има много за какво да се бори. Да печелим е важно, но искам да го правим със стил. Моята философия е, че трябва да играем много емоционално, много бързо и много силно. Искам играчите ми да играят на върха на възможностите си във всеки един двубой", каза Клоп.

"Важно е да имаме философия на игра, която да отговоря на нашата същност и да ни показва пътя, който да следваме. Искам да надиграваме противника не само с тактика, но и със сърце", обяви бившият старши треньор на Борусия Дортмунд и Майнц 05.

"Ливърпул има изключителни фенове, едни от най-добрите в света. Атмосферата на "Анфийлд" е невероятна и искам да дам на тези привърженици моменти, които да им носят удоволствие. Това е дълъг път, който трябва да извървим заедно и ще бъде чудесно, ако можем да си предаваме взаимно енергия", добави 48-годишният германец.

По-рано днес стана ясно, че в Ливърпул Клоп ще работи с дългогодишния си помощник Желко Бувац и гуруто във видео анализите Петер Кравиц.