на живо

Клоп не иска да рискува - остави Шакири в Англия

Швейцарският национал няма да пътува за Белград за мача с "Цървена звезда"

Reuters

Джердан Шакири не попадна в групата на "Ливърпул" за мача срещу "Цървена звезда" от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Причината е, че мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп не иска да рискува и да провокира феновете на домакините, като по този начин да попречи на концентрацията на другите си играчи.

Шакири се появи като резерва в предишната среща между двата клуба и бе мощно освиркан от гостуващите привърженици на сръбския тим. 

Футболистът е част от националния отбор на Швейцария, но има албански корени. По време на мача срещу Сърбия от световното първенство, Шакири отпразнува попадението си, показвайки албански орел. В символа противниците му видяха провокация на политическа основа.

"Чухме и прочетохме спекулации, че в Белград ще има провокации заради участието на Шаки. Не знаем дали са истина, но искаме да сме фокусирани на 100% и да мислим само за футбол. Ние сме "Ливърпул", един от най-великите футболни клубове, нямаме намерение да разпространяваме политически послания. Искаме да се съсредоточим върху работата си. За това Шаки не попадна в групата. Той разбира и приема това мое решение", зави Клоп.