на живо

Клоп предупреди феновете: Не е нужно да хвърляте предмети

"Нека създадем фантастична атмосфера", препоръча мениджърът на "Ливърпул"

Getty Images

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп прикани феновете на отбора да не хвърлят предмети от трибуните и по автобуса на съперника преди, по време и след първия мач от полуфиналите на Шампионската лига срещу "Рома".

Германският специалист сметна за нужно да обърне внимание за тези действия на феновете, след като в предишния етап на турнира автобусът на "Манчестър Сити" бе атакуван на влизане в "Анфийлд" и предното му стъкло бе счупено.

"Нашият клуб е известен с фантастичната атмосфера, която създават феновете. За нея не е нужно да хвърляте предмети. На трибуните покажете защо сте най-добрите. Отвън обаче уважавайте съперника, както и трябва. Да покажем на света колко добри са хората в Ливърпул", призова Клоп.

Във връзка с мача с "Рома", който може да гледате днес (24 април) пряко по bTV Action от 21:00 ч., полицията в града е предприела засилени мерки за опазване на обществения ред. 

Градският съвет на Ливърпул осигури мобилни системи за видеонаблюдение, а специално обучени кучета ще бъдат използвани при претърсването за пиротехнически изделия