на живо

Клоп за пияния Рууни: Не е станало нищо сериозно

Според наставника на "Ливърпул" понякога се забравя, че футболистите са обикновени хора

Getty Images

Юрген Клоп изрази подкрепата си към Уейн Рууни, който преди дни бе заснет във видимо нетрезво състояние в хотела, в който бе отседнал със съотборниците си от националния отбор на Англия.

"Съчувствам на играчите. Живеят и печелят добре, практикуват професията, която обичат, и може би за някои хора е изненада, че всъщност те са просто човешки същества", каза наставникът на "Ливърпул" на пресконференцията преди мача от Висшата лига срещу "Саутхемптън".

Футболистът на "Манчестър Юнайтед" вече се извини за пиянските си прояви, след като стана повод футболната федерация на страната да преразгледа правилата за поведението на играчите по време на лагери.

Според Клоп отношението към днешните футболисти не е правилно и уточни, че през годините са се случвали далеч по-грозни пиянски скандали.

"Това поколение е най-професионалното, което Англия някога е имала. Всички легенди, които обичаме и на които се възхищаваме, пиеха като дяволи и пушеха като луди, но това не означава, че не са били добри играчи".

"Животът ни е под лупа, но след няколко седмици никой няма да помни какво се е случило", добави германецът.