на живо

Вратар на Ливърпул стана нападател

Юрген Клоп с интересен ход в контролата срещу Хъдърсфийлд

Много вратари мечтаят да захвърлят ръкавиците и за разнообразие да отбележат някой и друг гол, но обикновено шансът това да е случи е изключително малък.

Е, това не се отнася за футболиста от академията на Ливърпул – Шамал Джордж.

Късно снощи "мърсисайдци" продължиха победния си ход в контролните срещи, надигравайки Хъдърсфийлд с 2:0.

Головете за успеха на „червените” бяха дело на новото попълнение Марко Груич в 32-ата минута и на Алберто Морено от дузпа в края на мача.

В 67-ата минута Лукаш Лейва се контузи и се наложи да бъде заменен, но мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе използвал всички си налични полеви играчи. Тогава германският специалист направи нещо изненадващо – пусна в игра 18-годишния страж Шамал Джордж, но не под рамката на вратата, а в предни позиции.

През 20-те минути, които младежът прекара на терена като полеви играч той успя да се включи в няколко атаки на „мърсисайдци”, а медиите на острова дори видяха в него „новия Луис Суарес”.

След края на мача Юрген Клоп не пропусна да похвали Джордж: "Организирах система с 10 души, когато ми казаха: "Хайде, имаме Шамал", така че я промених. Играхме със странна формация с Шамал като нападател, но той се справи прекрасно.", каза германецът.