на живо

"Клуж" се провали на "Олимпико", а "Лацио" запази шансове за елиминациите на Лига Европа

"Орлите" постигнаха минимален успех без Имобиле и Милинкович-Савич

"Клуж" се провали на "Олимпико", а "Лацио" запази шансове за елиминациите на Лига Европа

Дори в отсъствието на звездата си Чиро Имобиле, както и на Сергей Милинович-Савич, "Лацио" постигна победа с 1:0 като домакин на "Клуж" в среща от група 5 на Лига Европа. Румънският шампион се нуждаеше само от една точка, за да си гарантира място в елиминационната фаза, но не съумя да се противопостави по-удачно на експерименталния състав на домакините. Голът бе дело на Хоакин Кореа, който в 24-ата минута бе точен за седми път през сезона. "Клуж" уцели една греда преди почивката, а през втората част на няколко пъти бе спрян от чудесни изяви на вратаря Силвио Прото.

"Орлите" изпълниха първата част от задачата си в преследване на втората позиция в класирането. След две седмици те се нуждаят от още един успех при гостуването на "Рен", но в същото време трябва да се надяват на помощ от класирания лидер "Селтик", на който предстои визита в Румъния. Статистиката показва, че само 4,1% от тимовете (6 от 145), спечелили само три точки в първите си четири мача от груповата фаза, са съумявали все пак да продължат напред.

Успехът бе едва втори за "небесносините" в последните им пет домакинства от Лига Европа, както и трети в осем срещи с румънски отбори в историята си. Тимът на Симоне Индзаги е в серия от шест победи в последните седем срещи от всички турнири, заемайки трето място в класирането на Серия "А". 

Тагове: