на живо

Книга за олимпийските ни герои събра на едно място най-великите родни спортисти

В близо 400 страници са събрани историите на българите, оставили следа на най-големия спортен форум

Книгата "България на Олимп" събра на едно място част от най-великите ни спортисти. Изданието, което е близо 400 страници, описва спортните герои на нацията от летните игри Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016. На официалното представянето присъстваха 30 олимпийски шампиони на България. 

Сред присъстващите бяха Боян Радев, Петър Киров, Валентин Йорданов, Армен Назарян, Нораир Нурикян, Иван Иванов, Петър Лесов, Екатерина Дафовска, Йорданка Благоева, Мария Гроздева, Йордан Йовчев, Красимир Дунев, Румяна Нейкова, гимнастички от двата ансамбъла на България по художествена гимнастика и много други.

Снимка: Lap.bg

Автори на книгата са спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански, както и доайенът на спортните фотографи Бончук Андонов.

Авторският екип е решил над половината от тиража да се предостави безвъзмездно на олимпийските федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара реално ще се пусне ограничен тираж за ценители, като част от приходите ще се предостави на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.