на живо

Кобрата: Ако исках само пари, щях да изляза и срещу трима като Джошуа (ВИДЕО)

Може да се завърна на ринга в САЩ, каза Пулев

Lap.bg

"Няма как да съм се уплашил, при условие, че аз исках този мач. Ако бях уплашен, щях да опитам да го избегна. Тези нападки не ме притесняват. Ако излизах само за пари, можех и срещу трима като Джошуа да изляза с контузия. Не искам да участвам на олимпийския принцип в този мач, а да спечеля световната титла", така отговори на нападките, че контузията му не е сериозна Кубрат Пулев. Той даде първа пресконференция пред българските медии, след като обяви, че няма да се качи на ринга срещу Антъни Джошуа заради разкъсано влакно на гръдния мускул. 

Срещата трябваше да се състои на 28 октомври в Кардиф, но вместо българина, за световните титли в тежка категория ще спори камерунецът Карлос такам.

Най-вероятно Пулев ще се възстановява между 4 и 6 седмици, като той подсказа, че не е изключено следващият му мач да бъде в Чикаго, САЩ в началото на 2018 г.

В първата си публична изява пред българските медии след получаването на контузията, Кубрат разясни как е получил травмата.

"Получи се при един спарниг. При един от ударите се получи нещо като разтягане на сухожилие. Отидохме на лекар в Германия и разбрахме, че се е получило нещо като разтежение, но и разкъсване. Трябваше да пия доста медикаменти, а времето за тренировка го прекарвах като на почивка. Спрях да правя спаринги, опитах само с лявата ръка, но не се получи. Контузията е много специфична, никога до сега не съм получавал такава. Боли само при определен удар, а не постоянно - при дясно круше, при ъперкът. От тогава не съм спирал да бъда в залата, да правя обща физическа подготовка, която не включва тези движения с ръката. При такава контузия не се изисква оперативна намеса, а време. Според лекарите става въпрос за 4 седмици", заяви Пулев.

Той не изключва да излезе в мач за световната титла в тежка категория още през следващата година, тъй като запази статуса си на претендент за коланите. 

"Сигурен съм даже, че ще победя, защото знам какво мога, знам собствените си сили. Джошуа не е нищо повече от мен, въпреки че изглежда силов и мощен. Имам много качества, с които да го победя. Важно е само да се подготвя добре и да съм уверен в себе си", категоричен е той.

Освен възможността да се изправи срещу Джошуа, Кубрат изгуби и шанса да прибере голям хонорар от срещата. 

"Моите съотборници ме съветваха да изляза на ринга, пък ако ще и с едно око. Те обаче се бият основно за пари, а за мен по-важното е световната титла. Не знам дали критиците ми си дават сметка за колко пари става въпрос. Не съм и сънувал такива пари. Някой хора не могат да изкарат такава сума за целия си живот. Моята идеология обаче не е такава", сподели той.

Снимка: Lap.bg

Кубрат беше категоричен, че неразбирателствата му с промоутърската агенция "Зауерланд" са нормално нещо в света на бокса. Той обаче има договор с тях до края на 2018 г.

"Отношенията между двете страни никога не са идеални. Дете страни имат общ интерес, но и индивидуален. За това е важно през цялото време да бъдем в контакт, за да можем да се развиваме, както аз, така и те. Не трябва да бъдем използвани обаче. Въпросът е, когато се прави нещо, да се прави като хората. Надявам се да работим още по-добре, защото в последно време нещата куцаха и това си личеше. В момента вървят преговори с Джошуа. И двете страни имаме желание за мач. Аз имам енергията, желанието да побеждавам. Контузията няма да ме разколебае. Когато се появи Еди Хърн (б.а. - мениджърът на Джошуа) каза на Кале Зауерланд да изляза да играя така. Това беше в техен интерес, а не в мой. Аз искам да изляза и да побеждавам", сподели Кобрата.

Той не изключи и провеждането на следваща гала вечер в България, но изрази и разочарованието си от коментарите след последните му две победи в "Арена Армеец".

"Трябва да имам добър противник, защото когато побеждавам, на българите им се струва, че е с лека ръка. Кевин Джонсън например победи Пианета след мен, така че не е толкова слаб, колкото говореха българските "специалисти", усмихна се Пулев.

Снимка: Lap.bg

Той заяви, че остава при треньора си Ули Вегнер, тъй като се е доказал като добър специалист.

Утре сутрин обаче той ще замине за Чикаго, тъй като там е следващият мач на брат му Тервел. Той ще се изправи срещу американски противник.