на живо

Кобрата попадна в списъка на Джошуа за 1 юни

В щаба на шампиона обсъждат българина и още четирима боксьори

Кубрат Пулев попадна в списъка от петима потенциални съперници на Антъни Джошуа за 1 юни, разкри британското издание "Дейли Мейл". Носителят на четири от световните титли в тежка категория е твърдо решен да запише дебютен мач в САЩ, въпреки че първоначалният му противник - Джарел Милър - даде положителна проба за допинг.

Останалите имена в списъка са Луис Ортис, Адам Ковнацки, Майкъл Хънтър и Мануел Чар. Очаква се един от тях да се изправи срещу Джошуа в емблематичната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк само след 6 седмици.

Сблъсъкът между Джошуа и Милър все още не е отменен, но това се смята само за формалност. Изчаква се отварянето на Б-пробата на американеца, а вероятността тя да е отрицателна клони към нулата.

"Разговарях с Антъни. Ситуацията не е идеална и ще трябва да изчакаме развитието с Джарел. Ако той не е на линия, ще намерим друг съперник за 1 юни в Ню Йорк. Шампионът няма притеснения да се изправи срещу когото и да е. В момента проучваме възможностите", коментира промоутърът Еди Хърн.

Ортис е сред по-малко вероятните опции, тъй като не е в оптимална форма и трудно ще се подготви за толкова кратко време. Кубинецът е под №3 в ранглистата на WBC и №8 на IBF. Роденият в Полша Ковнацки е с актив 19-0. Според "Дейли Мейл" Пулев е също е интересна възможност предвид пропадналия му двубой с Джошуа през 2017 г. Кобрата обаче е със замразен лиценз за САЩ заради добилата скандална известност целувка по устните на Джени Суши. Спортната комисия на Калифорния ще разгледа случая на 14 май.

Други боксьори - включително Джоузеф Паркър - сами са потърсили контакт с щаба на шампиона, но не са включени в списъка.

Милър бе едва четвъртият избор на Антъни за дебютен мач на американска земя след Дионтей Уайлдър, Тайсън Фюри и Дилиан Уайт. Преговорите с първите трима обаче не завършиха с успех.

Тагове: