на живо

Кобрата срещу Уайт в галата на Джошуа и Поветкин?

Българинът и британецът ще се бият, за да определят задължителен претендент за титлата в тежка категория

Ладислав Цветков

Двубоят между Кубрат Пулев и британеца Дилиън Уайт може да се състои съвсем скоро и то минути преди дългоочаквания сблъсък в между шампиона в тежка категория на WBA, IBF, IBO и WBO Антъни Джошуа и руснака Александър Поветкин.

Има вероятност Кобрата и Уайт да излязат на ринга един срещу друг на същата гала вечер, на която ще се разиграе съдбата на една от титлите на Джошуа. Очаква се в следващия мач хегемонът на световния бокс да защитава пояса на WBA именно срещу Поветкин. 

Българинът и Уайт пък трябва да застанат един срещу друг, за да определят кои от двамата ще стане основен претендент за титлата на IBF. 

Ако промоутърите се договорят, то дата за срещата трябва да бъде насрочена съвсем скоро. До края на месеца екипите на Джошуа и Поветкин трябва да решат къде ще се проведе срещата и кога, което означава, че евентуален мач между Пулев и Уайт ще се състои до края на юли.

От лагерите на Кобрата и британеца все още няма официална позиция за срещата, освен мнението на Уайт, че такъв мач не трябва да се проведе в България, а в доста по-голяма зала.