на живо

Кое е по-важно- сватбата на единия син, или 1/2 финалът на другия?

Родителите Крис Гънтър разрешават дилемата

Невероятното представяне на Уелс на Евро 2016 носи едновременно радост за широката общественост в страната и тъга за роднините на героите на селецкионера Крис Колман. Благодарение на победата на Уелс в 1/4 финала срещу Белгия, защитникът на "драконите" Крис Гънтър ще пропусне сватбата на собствения си брат в Мексико. 

По-лошото в ситуацията е, че Гънтър трябваше да е кум на брат си, а най-лошото е, че родителите на националния герой избират 1/2 финала срещу Португалия пред сватбата на другия си син. Гънтър все пак ще успее да изнесе кумската си реч, но ще направи това по скайп. 

"Мама е много разстроена, че трябва да избира. Настана голям хаос."- каза Гънтър по темата. "Не можете да си представите каква каша се получи. Не съм сигурен какво ще прави Марк (братът на Крис), ако стигнем до финала. До тогава може да се е развел."- заяви шеговито Крис.

Очевидно плановете за сватбата на Марк Гънтър са направени с презумпцията, че Уелс няма как да стигне до тази фаза на надпреварата, но сега, след като чудото се случи, цялото семейство Гънтър изпадна в комична ситуация.

Все пак мама и татко Гънтър са решили да последват максимата на легендарния треньор на Ливърпул Бил Шанкли, който казва следното нещо: "Футболът не е въпрос на живот и смърт, а много по-важно нещо."