на живо

Когато доброто е заразно (ВИДЕО)

Гимнастичка получи отново златния си медал, който продаде в помощ на футболист със злокачествен тумор

Гимнастичката Катрин Тасева получи отново златния си медал, който продаде в помощ на футболиста със злокачествен тумор на крака Иван Тодоров. Три месеца след благотворителния търг, в предаването "120 минути", анонимният и до днес купувач върна отличието на шампионката.

Преди няколко месеца Катрин Тасева съобщи публично, че иска да подкрепи млад мъж, който събира пари за тежка операция в чужбина.

"Знам, че и той е спортист, аз също съм спортист. От чисто колегиална гледна точка много се трогнах", сподели "Златното момиче".

Три месеца по-късно, без да предполага какво я очаква, Катрин влезе в студиото на "120 минути" с мисълта, че ще разкаже за предстоящите състезания, в които ще участва. Уж случайно, водещият попита за съдбата на нейния медал и бухалките, с които спечели златото.

Минути по-късно отличието отново бе на врата на шампионката. По молба на дарителя, той остава анонимен. Но по неговите думи - всеки медал трябва да е при шампиона си.

"Има много спортисти с талант - това отново са негови думи - има много талантливи хора с титли, но Катрин е шампион със сърце", каза водещият Светослав Иванов.

"Благодаря много наистина. Страхотен човек, страхотен жест", отвърна през сълзи Катрин.

Тагове:

@