на живо

Когато феновете прибързат с трансферите (СНИМКИ)

Понякога футболните привърженици се оказват доста нетърпеливи

Януарският трансферен прозорец тъкмо приключи, а страстите на феновете все още не са утихнали.

Никога обаче не е хубаво, когато твоят любим футболист напусне или просто не дойде в тима ти. Има случаи, в които феновете прибързват, правейки си татуировки или поръчвайки артикули на самия спортист.

Ето някои от най-куриозните случаи:

Да не знаеш фамилията на новия си футболист

След трагичното начало на сезона, подписването на "Евертън" с турския нападател Ченк Тосун от "Бешикташ" даде надежда на привържениците, че "карамелите" ще тръгнат по правилния път. Фен обаче в бързината не проверил как точно се пише фамилията на футболиста и го прекръстил на "Тюсън"...

Да избързаш с новото попълнение

Връщаме се към лятото на 2016-та, когато тъкмо "Лестър" е провъзгласен като новия шампион на Англия. Привърженик на "Арсенал" е убеден, че "лисиците" няма да успеят да задържат една от звездите си Рияд Марез. "Топчиите" показват интерес към фланговия футболист и запалянкото решава, че алжирецът ще пристигне на "Емиратс", затова и поръчва фланелка с неговото име.

След като се разбира, че трансферът няма да се осъществи, фенът изтрива снимката си в социалните мрежи, на която е с фланелката. Привърженикът все пак успява да излезе от положението, споделяйки пост, в който пише, че ще даде за благотворителност тениската на Марез.

Да си на стадиона с фланелка на играч, който не е в отбора ти

Преди броени дни Филипе Коутиньо успя да превърне мечтата си в реалност, преминавайки от "Ливърпул" в "Барселона". Ударът за мърсисайдци бе тежък -  тимът загуби една от водещите си фигури. Преговорите между двете страни бяха толкова дълги и включващи като варианти много клубове, че един фен на "Арсенал" вижда бразилеца на "Емиратс". Той даже присъства на мачовете на любимия си клуб не с фланелка на футболист на "топчиите", а на... Коутиньо.

Да си татуираш футболист, който никога не е играл в любимия ти клуб

В случая поне привърженикът е написал името на футболиста правилно, за разлика от тези на "Арсенал". Фенът на "Манчестър Сити" бил толкова уверен, че Кака ще акостира на "Етихад" през януари 2009 г., че си прави татуировка на гърдите с името на бразилеца. Предишното лято "гражданите" взимат Робиньо, който също е "удостоен с честта" да бъде на гърдите на запалянкото редом до Кака, Венсан Компани и Пабло Сабалета, но в последвалия януарски прозорец 108 милиона панда се оказват недостатъчно за "Милан" да продаде играча си. В резултат носителят на "Златната топка" остава в Милано, въпреки че изпълнителният директор на английския отбор обявява, че се е достигнало до споразумение. Жалко за фена на "Сити"...

"Бедрени надежди"

Още един случай с фен, който си прави татуировка по време на трансферния прозорец без да има потвърдена информация, че въпросният играч остава. През 1995 г. фен на "Нюкасъл" увековечава на бедрото си своя любимец Анди Коул, който дни по-късно подписва с "Манчестър Юнайтед" за сумата от 7 милиона паунда.

Ядосан от напускането на футболиста, фенът на "свраките" променя татуировката, като новият "герой" за привърженика е Лес Фърдинанд. Нападателят обаче също напуска през 1997 г., когато отпътува за Лондон, за да подпише с "Тотнъм".