на живо

Когато футболът отстъпи пред човечността: Руи Силва и мачът след смъртта на баща му

Феновете на противника аплодираха вратаря, а Яго Аспас не отпразнува гола си

Тежките моменти са част от всеки живот. И всеки се бори по различен начин с тях. Тогава е важно до себе си да имаш хора, които уважават болката ти. А футболът и феърплейът показват, че подкрепата може да дойде от... противника. 

Едва ли някой щеше да обърне голямо внимание на мача между "Бетис" и "Селта" от 19-ия кръг на Примера дивисион. Той обаче се превърна в сцена на човечността!

Вратарят на "Бетис" Руи Силва излезе на терена три дни след смъртта на баща си. Португалският футболист предпочете да играе, за да се пребори с мъката. И съотборниците му уважиха това решение. На терена те го придружиха с фланелки с надпис "Горе главата, Руи". А самият вратар носеше тениска, която гласеше "Почивай в мир, тате". 

Не само съотборниците на Силва бяха съпричастни към трагедията му. В 36-ата минута Яго Аспас от "Селта" изпълни успешно дузпа, с която откри резултата. Той обаче се отказа от шумно празнуване, а веднага след това прегърна вратаря и му поднесе съболезнования. 

В края на мача феновете и на двата тима аплодираха бурно вратаря - и тези на "Бетис", и тези на съперника "Селта". И доказаха, че понякога трите точки не са толкова важни. Човешкото отношение трябва да победи.