на живо

Когато играят "Партизан" и "Звезда", никой не се плаши от COVID-19 (ВИДЕО)

25 хиляди по трибуните, зрелищна пиротехника и никаква социална дистанция

Когато играят "Партизан" и "Звезда", никой не се плаши от COVID-19 (ВИДЕО)

Носителят на Купата на Сърбия "Партизан" Белград записа много сладка, минимална победа с 1:0 над най-големия си съперник - "Цървена звезда" в полуфиналите на турнира. Въпреки пандемията от коронавирус, за първи път от избухването на заразата властите в страната не наложиха ограничение за посетители и мачът бе изгледан на живо от близо 25 000 души, които видимо се бяха постарали с пиротехниката.

С гол в 58-ата минута израелецът Бибрас Натхо класира "Партизан" за финал срещу "Войводина" Нови Сад на 24 юли, а феновете на "гробарите" празнуваха заедно със своите любимци без да спазват социална дистанция или да се съобразяват с мерките срещу разпространението на COVID-19.

Снимка: Reuters

Информационните агенции отчитат, че в Сърбия заболелите от коронавирус са над 12 000, а за последното денонощие новите заразени са 66 човека.

В края на месец май "Цървена звезда" спечели за 31-и път титлата в първенството. Тогава на трибуните не бяха допуснати фенове, но след триумфа си играчите направиха импровизиран парад по улиците, за да се повеселят заедно със своите привърженици.