на живо

Когато не можеш да гледаш важен мач от Евро 2016, но "Фейсбук" идва на помощ

Прекрасната история на един истински фен и неговата мила шефка

bTV

Мат Тротман е обикновен 28-годишен уелски гражданин. Същото не може да се каже за историята, свързана с националния отбор по футбол на родината му. 

През януари тази година Мат започва работа в Сан Франциско, САЩ. Той се вдъхновява от първото място на "драконите" в груповата фаза и решава да отскочи до Франция, за да подкрепи националните герои срещу Северна Ирландия. 

След победата на Уелс в осминафиналния двубой, Мат праща запитване до работодателката си, в което моли да остане още една седмица в Европа. Молбата е одобрена, с уговорката, че той ще свърши малко работа в офиса на фирмата в Лондон. 

В следващия си мач Уелс се изправи срещу един от фаворитите за титлата - Белгия. Голът на Раджа Наинголан, с който "червените дяволи" поведоха, попари надеждите на Мат и сънародниците му, но както нерядко се случва във футбола, Бейл и компания сътвориха неочакван обрат и направиха немислимото възможно. 

Тази победа поставила Мат в интересна ситуация. Той стоял пред угрозата да пропусне най-важния мач в историята на страната си. 

"Обадих се на мениджърката си и ѝ казах, че сме спечелили и сме на полуфинал, след което я попитах има ли някакъв шанс да остана. Отговорът ѝ беше интересен- каза ми, че ако събера 1000 харесвания във "Фейсбук" мога да остана. Веднага пуснах статус там и ми провървя. Вече имам около 1250 харесвания."

"Докато харесванията се трупаха, полудявах при мисълта, че наистина ще се случи. Не го очаквах, просто реших да пробвам и за щастие мениджърката ми удържа на думата си.", казва Мат. 

Целта е изпълнена и Мат получава разрешение да остане за срещата. Той дори се сдобива с билети за двубоя, след като негови английски приятели, очаквали Англия да е там, му продават своите на символична цена. 

Тагове:

уелс евро 2016