на живо

Когато прегазиш съперник (ВИДЕО)

Звездата от НБА Никола Йокич пред наказание заради груб фаул

Балканският нрав донесе високо напрежение в Националната баскетболна асоциация (НБА). Сериозна санкция грози Никола Йокич заради избухливостта му.

Избраният за най-полезен играч за миналия сезон отвърна по невъздържан начин на провокация от Маркийф Морис от "Маями Хийт". Центърът на "Денвър Нъгетс" изблъска в гръб своя опонент, който тежи 111 кг.

Треньорите на двата отбора предотвратиха назряващото меле, а Йокич беше отстранен от съдиите. Сърбинът се разкая за инцидента, но от НБА ще го накажат за няколко мача.

"Това беше мръсен ход. През целия мач водих борба с Бам Адебайо. Водихме битка на надмощие, агресивна, но в рамките на феърплея. Морис обаче прекрачи границата. Затова и реагирах по този начин. Показаха ми видеото и се почувствах зле. Не трябваше да постъпвам така. Видях как главата му се отметна зловещо. Направи изтръпнах от гледката", коментира Йокич.

"Изчака брат ми да се обърне с гръб, за да го удариш. Набелязал съм те", написа в социалната мрежа "Туитър" братът-близнак на Маркийф - Маркъс, който носи екипа на друг отбор от НБА - "Лос Анджелис Клипърс".