на живо

Кой ще продължи напред в Лига Европа? (ВИДЕО)

Гледайте три от най- интересните 1/8- финали в каналите на bTV

Getty Images/Guliver Photos

Каналите на bTV Media Group ще ви покажат три от най- интересните осминафинални мачове реванши в турнира „Лига Европа”.

В ранните срещи от 20 часа по bTV Action ще може да гледате испанския сблъсък Валенсия- Атлетик Билбао, а по RING Лацио приема Спарта Прага.

В 22:05 часа, по bTV Action е двубоят Тотнъм- Борусия Дортмунд.

Снимка: Getty Images

В един от най-любопитните сблъсъци, на „Уайт Харт Лейн” Тотнъм ще приеме Борусия Дортмунд след тежко поражение с 0:3 в Германия.

Статистиката, обаче, показва, че „шпорите” са побеждавали в пет от последните си шест домакинства на немски тимове, което им дава надежда за продължаване напред. „Жълто- черните” пък са на обратния полюс- само една победа от последните им шест визити в Англия.

Маурицио Почетино няма да може да разчита на Муса Дембеле и Кристиан Ериксен, които пропуснаха вчерашното занимание на тима. Ян Вертонген и Клинтън Н'Жие тренираха, но все още не са готови за игра.

В лагера на Борусия, Томас Тухел даде почивка на Илкай Гюндоган и Свен Бендер, а Ерик Дурм е под въпрос след лека травма, получена по време на мача срещу Майнц. Очаква се и Пиер- Емерик Обамеянг да не започне от първата минута.

Интересен факт е, че при последната си среща в елиминационна фаза с английски тим през сезон 1996/ 1997, Борусия не само отстрани Манчестър Юнайтед, но и спечели титлата от „Шампионска лига”.

В изцяло испански сблъсък на „Местая” Валенсия ще е домакин на Атлетик Билбао. В първия двубой преди седмица баските успяха да стигнат до минимален успех с 1:0, а точен бе Раул Гарсия.

Тимът на Валенсия се представя колебливо през този сезон, дори и под ръководството на новия треньор Гари Невил. Въпреки това, домакинската им статистика в „Лига Европа” показва, че те нямат загуба в седем поредни мача (пет победи и две равенства). Баските са в добра моментна форма - пет поредни успеха във всички турнири, което със сигурност ще доведе до интересен за зрителите реванш. Двубоят ще може да гледате по bTV Action от 22:05 часа.

 

В интересен реванш се изправят и Лацио и Спарта Прага. До момента и двата тима са непобедени в турнира „Лига Европа”, а първият мач в Чехия завърши при равенство 1:1.

В историята си Спарта няма победа на италиански терен, а опитите са били 11. От своя страна Лацио печели последните си пет срещи в Европа, а в тазгодишното издание на „Лига Европа” на Олимпико отборът вкара по три гола на всичките си противници (Сент Етиен, Розенборг и Днипро).

Коментарното студио преди двубоите започва в 19:30 часа.