на живо

Кой ще замести Роналдо в "Реал"?

На "Бернабеу" вече мислят за наследник на португалеца

Докато Кристиано Роналдо се приближава към изхода на "Сантяго Бернабеу" в посока "Ювентус", испанските медии все по-усилено спекулират с имената на играчите, които могат да го наследят в "Реал" Мадрид.

Ето и част от възможните варианти пред ръководителите на Кралския клуб:

Неймар

Снимка: Getty Images

Най-възможният вариант за Белия балет. Той ще пасне перфектно на концепцията на тима на терена, а и извън него. Футболистът е силно желан от Флорентино Перес, което е сериозен плюс за бразилеца.

От трансфера на Дейвид Бекъм през 2003 г. до ден днешен клубът от Мадрид не би имал толкова позитиви от комерсиална гледна точка. Никой не би продал повече фланелки от Неймар, който би възвърнал трансферната сума без никакъв проблем.

Проблемът обаче идва с феновете, които едва ли ще са очаровани от трансфер на бившия играч на "Барселона". Привържениците на белите обаче обожават шоумените, а в този аспект няма по-добър вариант от бразилеца. Резервираността на феновете на мадридския колос към него би приключила в секундата, в която той отбележи първия си гол.

Килиан Мбапе

Снимка: Getty Images
Французинът избухна на световното първенство и интересът към него се увеличи. Едно от предимствата му пред бразилеца е, че се предполага, че ще е спечелил Златната топка, когато навърши сегашната възраст на Неймар.

От маркетингова гледна точка евентуален трансфер не би имал чак толкова финансови постъпления в клуба, което пък е минус за Перес. 

Мбапе е израснал с плакати на Кристиано Роналдо в "Реал" Мадрид, което означава, че французинът е повече от склонен да акостира в испанската столица.

От клуба проявиха интерес към играча още миналата година, но талантът предпочете ПСЖ, тъй като имаше съмнение, че на "Бернабеу" ще бъде първи избор.

Твърди се, че ако "Реал" се откаже от Неймар, ще стартира преговорите с французина.

Еден Азар

Снимка: Getty Images
Изглежда белгиецът е по-лесната опция от предишните две, а шансът да пристигне още този сезон в "Реал" не е никак малък. 

Той не е така желан, както Мбапе и Неймар. Единственият начин да се докаже е като отстрани и двамата на световното първенство в Русия. Това обаче няма да бъде лесна задача.

През изминалия сезон футболистът на "Челси" изигра 52 срещи, отбеляза 17 попадения и направи 13 асистенции.

Хари Кейн

Снимка: Getty Images
Страхотното световно първенство, в комбинация със силните изяви с екипа на "Тотнъм", са причината англичанинът да бъде свързван с "Реал". 

Вероятно Кейн е най-добрата опция за заместник на Кристиано. Притежава същата жажда за голове, а да поеме отговорността и да се превърне в лидер на "Бернабеу" е тежест, която може да понесе.

От испанския отбор обаче са далеч по-резервирани към футболиста. От клуба смятат, че е по-добре да оставят играча да се развива още няколко сезона с екипа на "Тотнъм" 

Въпреки това, Кейн направи зашеметяващ сезон с 48 мача и 41 попадения.

Пауло Дибала

Снимка: Getty Images
Когато някой впечатли на Мондиала, "Реал" веднага се опитва да го купят. Това обаче не би помогнало на аржентинеца, който не се забеляза по руските терени.

Дибала има доста приятели в отбора, но далеч не пасва на профила за заместник на Роналдо. Като стил прилича повече на Бензема, отколкото на седмицата, която е пред трансфер в "Ювентус". Двата отбора могат са стигнат и до размяна.