на живо

Кой ще запълни четворката? "Манчестър Сити" срещу "Олимпик" Лион

Гледайте последния мач от четвъртфиналите в Шампионската лига пряко по bTV Action от 21:30 ч.

Getty Images

Няма как да се оплачем от липса на емоции в Шампионска лига! Въпреки че щяхме да сме доволни и само на подновяването на мачовете след пандемията от коронавирус, отборите, които се класираха за последните срещи в Португалия, ни предложиха обрати, дъжд от голове и емоции, които подхождат на най-силния европейски клубен турнир.

Вече са ясни три от тимовете на полуфиналите - "Пари Сен Жермен""Лайпциг" и "Байерн" Мюнхен. Днес е време да узнаем името на последния, а спорът е между "Манчестър Сити" и "Олимпик" Лион. Мача може да гледате днес (15 август) пряко по bTV Action от 21:30 ч. 

Снимка: Getty Images

Какво можем да очакваме?

"Манчестър Сити" със сигурност ще излезе на терена със самочувствието на фаворит в срещата. "Гражданите" мечтаят за триумф в европейски клубен турнир от години. И все нещо им убягва! Сега, в най-странния сезон в Шампионската лига, когато нещата се решават в 90 минути, а не в два мача, когато публиката я няма по трибуните и когато изненадите дебнат отвсякъде, всичко е възможно! 

Мениджърът на "Сити" Хосеп Гуардиола знае как се печелят такива турнири. Все пак той триумфира два пъти с "Барселона" в Шампионската лига, а след разочароващото представяне във Висшата лига (второ място и 18 точки изоставане от шампиона "Ливърпул") на "Сити" му е нужен също такъв.

Снимка: Getty Images

Гуардиола няма да може да разчита на Серхио Агуеро, но всички други са на линия за двубоя.

"Олимпик" Лион от друга страна изживява смелата си мечта. Френският тим не беше слаган в сметките на никой футболен специалист за тазгодишното издание на Шампионска лига. Но ето че е на четвъртфинал, при това след като отстрани "Ювентус" и отново съсипа плановете на Кристиано Роналдо да триумфира в надпреварата с отбор от трета страна. 

Снимка: Getty Images

"Олимпик" Лион продължава да е френският отбор с най-много участия в Шампионската лига - 16, а традициите са нещо важно в такава напрегната фаза на най-силния европейски клубен турнир. Късметът също! И, ако той реши, че на полуфинал ще играят "хлапета", и най-скъпият отбор е безсилен!

Но всичко това ще стане ясно по-късно днес! Не пропускайте четвъртфинала от Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Олимпик" Лион, тази вечер (15 август) от 21:30 ч., пряко по bTV Action.