на живо

Кой снабдяваше "Барселона" с... ракия?

Младен Кръстаич се хвали, че произвежда алкохол, за когото се носят легенди в съблекалнята на каталунците

Вероятно помните Младен Кръстаич - бивш футболист на "Партизан", "Вердер" Бремен и "Шалке 04" и селекционер на Сърбия в периода 2017-2019 г.

С какво обаче се занимава той, освен, че отскоро е треньор на "Бачка топола"? С производство на ракия! Кръстаич се гордее, че прави страхотна традиционна алкохолна напитка. При това има защо! Харесват я дори в съблекалнята на футболния гранд "Барселона".

Самият Кръстаич се похвали пред сръбското издание "Ало", че бившият футболист на каталунците Иван Ракитич (2014-2020 г.) често го търсел по телефона.

"Нашата ракия се пие в "Барселона". И даже питат за още! Звъни ми Иван Ракитич и ме пита: "Брате, кога ще пратиш пак? Тези тук в "Барса" са полудели по нея!". Казвам му да дойде и да си вземе", разкрива през 2017 г. Кръстаич.

Доказателството е снимка на Ракитич с шише от ракията. След трансфера му в "Севиля" през 2020 г. Кръстаич не се е хвалил, че праща напитка в Андалусия.

Но пък посочва за фен на питието тъста на световния шампион по футбол с Германия Бастиан Швайнщайгер. Бившият футболист е женен за сръбската тенисистка Ана Иванович. Нейният баща често праща на зет си от ракията на Кръстаич. 

Бившият селекционер на Сърбия разказва, че е решил да произвежда традиционната напитка, когато отворил първото си заведение в Кикинде. 

"Тогава един приятел ми каза, че във Велико село правят добра ракия. Събрахме се една група, ходихме, дегустирахме цял ден. И решихме да си направим фирма, бранд. Да е разпознаваем", разказва той.

Е, мисията е успешна. Кръстаич и неговата ракия "Хуберт 1924" вече печелят награди на конкурси за алкохолни напитки по цял свят. Асортиментът е голям - от традиционната дюлева и сливова, та чак до ликьор от малини.