на живо

Колко важен за спортистите е имиджът им в социалните мрежи?

Флорина Иванова представи в предаването "Тази неделя" акцентите в спорта от изминалата седмица

Колко важен за спортистите е имиджът им в социалните мрежи?

Имиджът е всичко. Особено за спортистите. През последните години елитните състезатели и клубове наблягат все повече на начина, по който изглеждат в социалните мрежи и внимават какви послания изпращат до феновете си по света.

Преди няколко дни футболният национал Кирил Десподов, който ще се завърне в италианския "Каляри" след края на отдаването му под наем в австрийския "Щурм" Грац, публикува мотивиращо видео в своите профили, в което призова хората да бъдат смели, да се борят... да бъдат лъвове!

Освен за набиране на последователи и популярност, профилите в социалните мрежи имат и негативна страна. Трябва да внимаваш какво пишеш, за да не бъдеш разкаран от даден клуб само няколко часа след подписването си на договор, например.

Както се случи с Сержи Гуардиола и Хулио Рей. Ако не можете да се сетите кои са, то е защото след трансферите им съответно в "Барселона" и "Депортиво" Ла Коруня те са изгонени заради стари обидни постове към клубовете или техните региони.

А защо популярността на Арлинг Холанд му навлече неприятности в нощен клуб в Норвегия и как 19-годишният суперталант на световния футбол се подготвя физически за новия сезон - вижте във видеото.