на живо

Колумбия излъга Бразилия, “селесао” ще трепери до последно (ВИДЕО)

Мурильо герой за своите

Getty Images

Колумбия изненадващо победи фаворита Бразилия с 1:0 в среща от група C на турнира Копа Америка. Мачът бе от изключителна важност за “Лос Кафетерос”. Момчетата на Хосе Пекерман загубиха от Венецуела на старта на турнира, докато бразилците победиха трудно Перу. Така колумбийците се нуждаеха поне от точка, за да съхранят шансовете си за класиране напред.

След снощния успех на Хамес Родригес и компания обаче, сега Бразилия може да напусне по-рано първенството. В последния кръг Колумбия посреща Перу, а Бразилия играе с Венецуела.

Попадението за Колумбия отбеляза Джейсън Мурильо в 36-тата минута. Защитникът на Гранада се възползва от разбъркване в наказателното поле на съперника и с удар от близо даде аванс на своите. Възпитаниците на Хосе Пекерман успяха да съхранят крехката си преднина, а в самия край на срещата бяха близо и до втори гол. Хамес Родригес стреля, но стражът на “селесао” Джеферсон спаси.

Поражението сложи край на серията от 11 поредни победи на Бразилия. Това бе първи успех за Колумбия над 5-кратните световни шампиони от 1991 година насам.

Вижте и видео с най-интересното от мача: