на живо

Комична симулация осигури победата на "Истанбул" Башакшехир срещу "Брага" (ВИДЕО)

Турският тим отпадна от Лига Европа, а португалците спечелиха Група 3

БГНЕС

"Истанбул" Башакшехир победи гостуващия "Спортинг" Брага с 2:1 в среща от последния шести кръг в трета група на Лига Европа. Турският тим изпълни своята задача в опит да се класира за 1/16-финалите, но не получи добри новини от Германия, където "Лудогорец" спечели скъпоценна точка, заемайки втората позиция в класирането под носа на "Истанбул".

Пред полупразния стадион "Фатих Терим" в турския мегаполис домакините започнаха по-активно и поведоха в 10-ата минута с гол на капитана Един Вишча, който отбеляза с влеиколепен удар от въздуха, нанесен в близост до аутлинията. До края на първото полувреме "Брага" имаше по-добри шансове да се разпише, но това се случи едва след почивката, когато Раул Силва завърши отлично изпълнена заучена комбинация при статично положение.

Последва равностойна игра преди главният съдия Джон Бийтън от Шотландия да се превърне в главно действащо лице. В 77-ата минута той отсъди скандала дузпа в полза на домакините, заради несъществуващо нарушение на централния защитник Бруно Виана срещу халфа Мосоро. Футболистът на "Истанбул" не бе докоснат, но въпреки това се строполи на тревата театрално, заблуждавайки рефера. Точен от наказателния удар бе появилият се като резерва Емре Белозоглу, който отбеляза втория си гол в груповата фаза.

Турският тим постигна първи успех в домакински мач от европейските турнири в своята история, но той не бе достатъчен за продължаване напред. От своя страна серията на "Брага" от шест поредни гостувания в Европа без загуба намери своя край. Португалците завършват като победители в групата и ще попаднат в първа урна на жребия за 1/16-финалите, който ще бъде теглен в понеделник, 11 декември, от 14:00.