на живо

Конгрес с маски и мачове без публика във волейбола

Първенствата при подрастващите са спрени

Lap.bg

От Българската федерация по волейбол успокоиха с официално съобщение, че предстоящото на 13 март в София Общо отчетно-изборно събрание ще се проведе, въпреки регистрираните първи случай на коронавирус у нас. Тогава трябва да бъде избран нов президент на федерацията. 

От БФВ обявиха, че на делегатите ще бъдат раздадени маски, а помещенията, в които ще се проведе събитието.

"Тъй като много от волейболните клубове се заинтересуваха относно провеждането на предстоящото Общо отчетно-изборно събрание в София, искаме да уведомим нашите членове, че Българска федерация по волейбол е взела всички необходими предпазни средства за провеждането на събранието. Ще бъдат раздадени предпазни маски и помещенията ще бъдат предварително дезинфекцирани. Събранието ще бъде проведено на предварително обявената дата, 13 март (петък) от 10:00 часа на обявеното място и със същия дневен ред", коментира Любо Ганев, който се очаква тогава да вземе президентския пост.

От съобщението става ясно, че мачовете от първенствата при мъжете и жените ще се играят без публика до второ нареждане. Мачовете при подрастващите - на всички нива и във всички възрастови групи, пък няма да се играят изобщо.