на живо

Конгресът на БФС ще е през юни (ВИДЕО)

Критикуваният шеф на съдиите Костадин Гергинов остава

Конгресът на БФС ще е през юни (ВИДЕО)

Българският футболен съюз реши - на 25 юни ще има конгрес, на който ще бъде избрано ново ръководство. Той ще се проведе в Зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) в столицата.

Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома, отчел, че внесената подписка за по-ранна дата е невалидна. Част от елитните клубове, включително столичните грандове ЦСКА и "Левски", поискаха конгрес през април, но това няма да се случи.

Снимка: Lap.bg

Последният редовно избран президент на родния футбол бе Борислав Михайлов, който подаде оставка след скандалите около мача с Англия през есента на 2019 г. Впоследствие начело на БФС временно застана Михаил Касабов, а ръководството продължи работа със заявката, че ще свика извънреден конгрес.

Такъв на два пъти бе отлаган през 2020-а заради пандемията с коронавирус - първо на 7 юни, след това и на 11 декември.

Междувременно днес стана ясно също, че шефът на съдийската комисия Костадин Гергинов остава на поста, въпреки огромното напрежение след редица дискусионни решения на родни рефери. Искането за смяна на Гергинов е оттеглено и изобщо не е гласувано от Изпълкома.

Промяната на формата на Първа лига се разглежда, но едва ли ще се стигне до увеличаване на броя отбори от 14 на 16. Въпросът може да бъде разгледан отново при смяната на ръководството през юни.