на живо

Константинов: Някои в Русия си мислят, че това е пазар за коне (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор подписа нов 2-годишен договор с "Локомотив" Новосибирск

Константинов: Някои в Русия си мислят, че това е пазар за коне (ВИДЕО)

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов подписа нов 2-годишен договор с "Локомотив" Новосибирск, след като изведе тима до бронзовите медали в руската Суперлига. Той се завърна у нас за предстоящата подготовка на представителния ни тим за мачовете от Световната лига и коментира изказването на неговия колега Рафаел Хабибулин, който го нарече "циганин-конекрадец".

"Работил съм с Рафаел Хабибулин. Той има добро чувство за хумор, аз също. Приемам с усмивка подхвърлянето му. Раздорът идва от преминаването на Родич в Новосибирск, но той ще трябва да го преживее. Грешката на някои ръководители в Русия е, че бъркат волейболния ринък, както се казва пазар, с птичи ринък. Той говореше за откраднатия кон. Това не е животинския пазар – купихме си кон и той е завинаги наш”, каза селекционерът.

Той сподели и очакванията си за предстощите мачове на националния тим, като допълни че се надява отборът да има изграен облик на европейското първенство.

"Опитните момчета ще добавят качество към играта. Има и някои здравословни проблеми, а се оказва, че не всички опитни ще могат да се включат. Опасявам се, че част от по-опитните състезатели няма да физически подготвени."

Константинов заяви, че тимът няма да отписва срещите в Световната лига и до последно ще преследва своите шансове за финалите, ако има такива,

"Трябва да видим как ще тръгнем в първия, домакинския турнир. Играем вкъщи. Ако имаме шансове за класиране за финалите на Световната лига, ще ги гоним докрай. Може да жертваме самите финали, но в крайна сметка да сме се класирали за тях. Хубаво би било отборът да има едно по-изградено лице на европейското първенство", допълни Константинов.