на живо

Константинов: Задължително трябва да се даде път на младите (ВИДЕО)

Селекционерът разкри кой е неговият фаворит за победител в турнира в Берлин

bTV

Българският национален отбор по волейбол за мъже се завърна в София след участието си на олимпийската квалификация в Берлин. "Трикольорите" завършиха на трето място в група "Б" на надпреварата и остават без квота за Рио де Жанейро 2016.
Селекционерът на тима Пламен Константинов е недоволен от представянето на "лъвовете", които записаха една победа от три мача в германската столица.

„След мача с Финландия аз мисля, че като че ли имахме надежда. И лично аз имах надежда, че въпреки лошото стечение на обстоятелствата можем да се преборим. Оказва се обаче, че не сме готови да играем на това ниво. В този състав тези шест отбора – топ-европейските... Не може да се борим с тях!”, каза селекционерът пред медиите.

„Някои хора вече часовникът им отдавна е спрял и ние някои хора просто ги върнахме принудително заради купищата проблеми, които съпътстват отбора. Тук няма искам - не искам! Задължително трябва да се даде път на млади момчета, да се види от тези млади момчета дали наистина някой може да запълни тези празнини, които се отварят”

Константинов разкри, че не го плашат критиките след отподането на отбора.

„Нека да критикуват. Ако критиката е конструктивна, няма нищо лошо.Трябва да ви кажа, че от критиките понякога човек може да чуе интересни неща, които да го накарат да се замисили. Плюс това критиката може да те държи в кондиция. Не знам сега дали ще започнат, но със сигурност ще изпълзят от различни дупки, но в крайна сметка трябва да има място за всички”

Вижте още във видеото: