на живо

Конте и Аниели си разменят обиди и неприлични жестове след полуфинала (ВИДЕО)

"В "Ювентус" трябва да са по-възпитани", заяви треньорът на "Интер"

Грозни подмятания, обиди и един неприличен жест с пръст - с такива сцени завърши полуфиналът между "Интер" и "Ювентус" от турнира за Купата на Италия.

Главни герои в тях бяха треньорът на "нероадзурите" Антонио Конте и собственикът на техния съперник - Андреа Аниели. 

След края на мача, завършил 0:0, което беше достатъчно на "Юве" да се класира за финала, наставникът на "Интер" се отправи към тунела. Камерите уловиха как бизнесменът отправя обидни реплики към него, докато слиза от трибуните. "Млъквай, задник! Майната ти!", беше една от "най-учтивите" реплики. 

От своя страна Конте показа неприличен жест със среден пръст. 

Всичко това беше заснето от камерите, а медиите в Италия не пропуснаха да го споменат.

След мача треньорът на "Интер" заяви: "От "Ювентус" трябва да бъдат по-възпитани. Нуждаят се от повече спортменство и уважение към онези, които си вършат работата".

Като играч и треньор Конте постигна най-големите си успехи именно с "бианконерите". Той изигра повече от 500 мача за "Ювентус", като стана шампион пет пъти, спечели по веднъж Шампионската лига и Купата на УЕФА, четири пъти Суперкупата на Италия и веднъж Купата на страната.

Конте се върна в "Ювентус" през 2011 г., за да спечели три поредни титли като треньор, давайки началото на най-успешния период на тима. През 2014 г. отношенията му с президента Аниели се влошиха и съвпаднаха с напускането му.

От 2019 г. Конте води най-големия съперник на "Ювентус" - "Интер".