на живо

Конте: Завиждат на преднината ни, а не на програмата

Италианският специалист отговори на Клоп, Моуриньо и Венгер

Getty Images

Мениджърът на „Челси” Антонио Конте отговори на нападките на конкурентите, които се оплакаха от благоприятната програма на „сините” по празниците. Според италианеца това, което истински тормози останалите, е лидерската позиция на неговия отбор в класирането. Лондончани са на върха във Висшата лига с аванс от 5 точки пред втория "Ливърпул", но имат и мач по-малко.

„Предимството ни е, че имаме един ден повече за почивка срещу „Тотнъм”. Това е, ако можем да говорим изобщо за някакво предимство. Но за мен преднината е нещо друго - различни ситуации, които могат да се случат през сезона. Но не и тази.”

„Мисля, че те (противниковите мениджъри) са ядосани от позицията ни, а не от програмата. Не съм разочарован. Това е нормално. Случва се и в Италия", каза наставникът.

Футболистите на Конте са в серия от 13 поредни победи. Довечера те ще се опитат да станат първият тим с 14 последователни успеха в рамките на един сезон в Англия. Задачата обаче е сложна – гостуване на „Тотнъм” на „Уайт Харт Лейн”.

Това ще бъде мач номер 3 за „Челси” по празниците в рамките на цели 10 дни. За сметка на това „Саутхемптън” изигра същия брой срещи за 6 дни, а „Ливърпул” за 7.

Според останалите треньори в Премиър лийг това дава предимство на Конте и неговите играчи. Клоп, Венгер и Моуриньо не пропуснаха да споделят недоволството си публично. Специалния оцени програмата на „Челси” като „привилегия”, а Венгер бе още по-остър:

„За 20 години това е най-неравностойният коледен период, който съм виждал по отношение на програмата”, заяви той преди вчерашния мач на „Арсенал” с „Борнемут”.

Конте от своя страна каза: „Мога да отговоря, че не аз определям програмата. Мисля, че това е простото обяснение на нещата”.