на живо

Конте сам искал да го уволнят от "Челси"

Мениджърът обаче ще запази поста си, въпреки двете тежки загуби в първенството

Getty Images

Антонио Конте няма да бъде уволнен и ще продължи да бъде мениджър на шампиона на Англия "Челси". Ръководството на тима дори не е обсъждало евентуална негова смяна, съобщава Би Би Си. 

Новината обаче изглежда неприятна за италианеца. Друго британско издание - "Дейли Стар" твърди, че специалистът сам саботира работата си начело на "сините", които в последните си 5 мача в първенството имат само 1 победа.

Според източник от клуба, Конте вече нямал същия авторитет в съблекалнята като преди. Причината е в желанието му да привлича нови и скъпи футболисти на "Стамфорд Бридж". Настоящите футболисти на "Челси" пък имали чувството, че мениджърът им няма достатъчно доверие.

Това е и причината за раздора в отношенията между специалиста и Роман Абрамович. Въпреки спечелената титла миналия сезон, Конте не чувствал подкрепата на своите шефове и искал да не изпълни договора си, който е до лятото на 2019 г.

Според медиите в Англия, преломната точка, която ще реши бъдещето на италианеца като мениджър на "Челси" е мачът от осминафиналите на Шампионска лига срещу "Барселона". Срещата е на 20 февруари и ще бъде излъчена пряко по bTV Action.