на живо

Контузен или сърдит: Защо Кристиано Роналдо не игра срещу "Манчестър Сити"?

"Не мога да го принудя да играе", заяви мениджърът Ралф Рангник

Reuters

"Манчестър Юнайтед" не се намира в добра позиция. След като вчера (6 март) тимът загуби от градския си съперник "Манчестър Сити" с 1:4, той изпадна от топ 4 на класирането във Висшата лига. 

Големият отсъстващ на терена за "червените дяволи" във важния мач беше Кристиано Роналдо. Португалецът облече отново фланелката на тима през лятото на 2020 г. От тогава той е вкарал 15 гола в 30 мача във всички турнири за отбора. Дори тази ефективност обаче е недостатъчна за представяне на "Юнайтед" каквото очакват феновете и бившите звезди в редиците на тима. Не помогна и назначаването в края на 2021 г. на Ралф Рангник за временен мениджър на тима. 

Официалните информации гласят, че Роналдо е бил контузен. Той е получил травма в бедрото на тренировка преди мача със "Сити". Португалецът дори не беше на трибуните за срещата, а по непотвърдена от клуба данни е заминал за родината си.

Снимка: Reuters

Разочарован от ситуацията беше бившият халф на тима Рой Кийн, който е анализатор на една от британските телевизии. 

"Кой управлява съблекалнята на "Манчестър Юнайтед"? Изглежда, че за играчите по-важни са въпросите: "Как изглеждам? Добре ли е прическата ми? Хубави ли са обувките?" Оставете егото си пред вратата, когато играете за "Манчестър Юнайтед", не пропусна да отправи критиките си той след загубата от "Сити".

Снимка: Reuters

Контузията на 37-годишният Роналдо придобива мистериозни краски, тъй като според други спекулации, той няма проблем с бедрото, а просто не е приел решението на Рангник да го остави на пейката и да заложи на други, по-млади футболисти. 

"Той не е машина. Получава контузии. Лекарят дойде при мен в петък сутринта и ми каза, че няма да тренира заради проблеми в бедрото. Това е истината. Не мога да принудя футболист да играе, ако е контузен", коментира мениджърът. 

Снимка: Reuters