на живо

Контузия наложи смяна на съдията за Ел Класико

Заместникът на Антонио Матеу Лаос изгони Меси във финала за Суперкупата

Антонио Матеу Лаос е получил контузия и няма да ръководи съботното Ел Класико между "Барселона" и "Реал" Мадрид. Той ще бъде заменен от Хесус Хил Мансано, обявиха от Професионалния съдийски комитет към Футболната лига на Испания.

Лаос получи похвали за работата си в първия четвъртфинален сблъсък между "Байерн" и "Пари Сен Жермен" (2:3) от Шампионската лига и се надяваше да завърши седмицата с Ел Класико.

Вместо това, Хил Мансано ще свири "Реал" Мадрид - "Барселона" за втори път в кариерата си. Предишният бе в деветия кръг на сезон 2014/2015, когато кралският клуб спечели с 3:1 на "Сантиаго Бернабеу".

Хил Мансано е бил главен съдия на 31 двубоя с участието на "Реал" Мадрид. Столичани са победили в 25 от тях, при 3 равенства и също толкова загуби. Ръководил е 20 мача на "Барселона", в които каталунският гранд е записал 11 успеха, 5 равенства и има 4 поражения.

От началото на 2021 г. Мансано е бил рефер на 3 мача на "Реал" - победата срещу "Атлетик" Билбао (3:1), при която изгони Раул Гарсия от баските, равенството с "Реал Сосиедад" (1:1) и загубата oт "Валенсия" (1:4) с три дузпи за "прилепите".

Ръководил е една среща на "Барселона" в Ла Лига - равенството 1:1 със "Севиля", но свири и финала за Суперкупата на Испания срещу "Атлетик" Билбао (2:3), когато изгони Меси в продълженията.