на живо

Контузия провали защитата на Надал. Дел Потро е на финал

Световният номер 1 няма да може да повтори успеха си от Откритото първенство на САЩ

Reuters

Рафаел Надал няма да играе на финала на Откритото първенство на САЩ - последния турнир от Големия шлем за сезона. Световният номер 1 получи контузия в полуфинала си срещу Хуан Мартин дел Потро и бе принуден да се откаже след втория сет. По този начин испанецът няма да може да защитава титлата, която спечели миналата година от турнира.

За аржентинеца пък това е едва втори финал на Откритото първенство на САЩ. През 2009 г. той стана шампион в надпреварата и от тогава не е бил толкова близо до трофея.

Иначе мачът започна равностойно. Дел Потро реализира пробив още в началото, но Надал веднага реагира и изравни. Следващият пробив за аржентинецът дойде за 5:4 в негова полза. Световният номер 1 отново изравни и така се стигна до тайбрек. В него Дел Потро поведе бързо и логично спечели със 7:3.

Във втория сет отново аржентинецът бе водещ при пробивите. Той направи два, а контузията на Надал започна да се обажда, въпреки прекъсването за медицинска помощ, което поиска в началото на частта. Дел Потро в крайна сметка поведе с 2:0 сета след като взе и втората част (6:3).

Снимка: Reuters

Веднага след нейния край Надал даде знак, че не може да продължи и прекрати участието си в надпреварата.

На финал Дел Потро ще играе срещу Новак Джокович, който се справи без проблем с Кей Нишикори.