на живо

„Копенхаген” разби „Брюж”, белгийците се превръщат в боксова круша (ВИДЕО)

Вратарят на „Брюж” спаси отбора си от още по-разгромна загуба

Срещата започна с натиск от страна на датчаните, а единственият по-добър шанс се откри в 12-ата минута пред младия Андреас Корнелиус, който получи топката в наказателно поле и нанесе удар с глава, но защитник на гостите изби от голлинията.

В 21-та минута „Брюж” беше близо до това да открие резултата. Полузащитникът Клаудемир засече хубаво центриране отляво, но вратарят на домакините Робин Олсен се намеси отлично и предотврати попадението.

В 40-ата минута пък Петер Анкерсен можеше да изведе домакините напред в резултата след изпълнение на пряк свободен удар, но отново Олсен бе на място и изчисти в ъглов удар.

Двата отбора стартираха втората част равностойно разменяйки си по няколко положения, а Федерико Сантандер изпусна да отбележи след атрактивна странична ножица в 50-ата минута.

След изпълнение на странично хвърляне в 54-та минута се стигна до остро центриране от десния фланг, а защитникът на белгийците Стефано Денсвил заби топката в собствената си врата за 1:0.

Атаките на домакините не спряха и така се стигна до 59-та минута, когато след изключително грубо единоборство в наказателното поле срещу Сантандер реферът Крейг Томпсън посочи бялата точка. Людвиг Аугустинсон застана зад топката, но вратарят на гостите Людовик Бутел се хвърли в правилния ъгъл и спаси.

Домакините все пак стигнаха до втори гол в 65-ата минута след мощен удар на Томас Дилейни от около 30 метра. Няколко минути по-късно резултатът набъбна до 3:0, а голът бе реализиран от потърпевшия при дузпата нападател на „Копенхаген” Федерико Сантандер.

Опитите за ново попадение на „Копенхаген” не спряха и до края. В добавеното от съдията 4-минутно продължение Матиас Йоргенсен засече хубаво центриране от корнер, за да оформи крайния резултат - 4:0.

След изиграването на днешния втори кръг от груповата фаза на Шампионската лига, „Копенхаген” се изкачи до второто място в група D. „Брюж” остава последен с голова разлика от 0:7.