на живо

"Копенхаген" взе лек аванс преди реванша с "Аякс" (ВИДЕО)

Датският шампион спечели с 2:1 у дома

"Копенхаген" взе лек аванс преди реванша с "Аякс" (ВИДЕО)

Елиминиралият "Лудогорец" на 1/16-финалите в Лига Европа тим на "Копенхаген" победи с 2:1 "Аякс" в първия им мач от осминафиналите на турнира.

Расмус Фалк откри резултата още в 29-ата секунда, но холандците изравниха в 32-ата минута чрез Каспер Долберг. Корнелиус се превърна в герой за домакините, които отново поведоха в резултата в 60-ата минута.

Датският шампион започна светкавично мача, след като поведе преди да са изминали 60 секунди от първия съдийски сигнал. Фалк се възползва от асистенция на Вилиам Квист за 1:0. Домакините продължиха да доминират над холанския си съперник, но въпреки това гостите успяха да изравнят още преди почивката чрез големия си талант Каспер Долберг, който се възползва от извеждащ пас на Клаасен.

След почивката домакините продължиха да търсят по-настойчиво гола и в 59-ата минута вече водеха с 2:1 след гол на Андреа Корнелиус.

"Аякс" не се предаде и стигна до изравнително попадение в 88-ата минута, когато Долберг засече топката във вратата на домакините, но голът му бе отменен заради извършено нарушение в атака.